کارآموزی ساختمان

کارآموزی ساختمان

کارآموزی ساختمان برای مهندسین عمران بسیار مهم است اما چرا؟ از آنجا که رشته مهندسی ایجاد طرح ها و اجرای پروژه ها است، نه فقط تجزیه و تحلیل و ارائه نظریه ها  مهم هستند، بلکه فارغ التحصیلان نیز باید با واقعیت ساخت و ساز از نزدیک آشنا شوند.

از دوره های کارآموزی ساختمان می توان مهارت هایی اجرایی خوبی را کسب کرد. حتی کارآموزی بر نحوه تعامل و توسعه فردی مهندسین نیز یاری رسان است. پس بریم ببینیم کارآموزی در ساخت و ساز چگونه است و چه فوایدی دارد؛ با خانه عمران و معماری آرتا همراه باشید.

کارآموزی ساختمان چیست؟

دوره کارآموزی، فرصتی است که کارفرمایان جهت کسب تجربه در صنعت ساختمان به دانشجویان و فارغ اتحصیلان رشته های عمران می دهند. یک کارآموز برای مدت زمانی مشخص، معمولاً سه تا شش ماه در یک شرکت کار می کند. مهندسین فقط چند روز یا چند ساعت در هفته یک دوره کارآموزی نیمه وقت را سپری می کنند.

دوره کارآموزی ساختمان ممکن است به صورت کسب تجربه در یک کار اداری مثلاً طراحی و محاسبات باشد. و یا به شکل فعالیت های اجرایی در پروژه های ساختمانی در نظر گرفته شود. کارآموزی عمران و معماری اغلب در ترم پایانی به عنوان یک واحد درسی با گذراندن ساعات مشخص و ارائه گزارش کارآموزی همراه است.

اهمیت کارآموزی ساختمان

هر ساله، از کل فارغ التحصیلان مهندسی عمران تعداد زیادی بیکار می مانند! دلایل عمده این مسئله، خلأ مهارت و کمبود دانش عملی است. از سویی دیگر، به دلیل رکود بازار مسکن، فرصت های شغلی در این حوزه بسیار کمتر از گذشته شده اند. اما در این مقطع از زمان یقیناً افرادی می توانند جذب فرصت های شغلی شوند که مهارت و تخصص اجرایی و عملی خود را وارد رزومه کاریشان کنند.

دوره کارآموزی ساختمان این فرصت را به فارغ التحصیلان می دهد که بتوانند مجموعه مهارت های خود را با استقرار در یک موقعیت کاری واقعی به روز کنند. آنها دیگر با تئوری و موضوعات دانشگاهی طرف نیستند! بلکه حالا باید جوهره دانش خود را در عمل نشان داده و ثابت کنند. هر چه نمرات دانشگاهی یک مهندس عالی باشد ولی تجربه عملی کمی داشته باشد، موفقیت در آینده دشوار خواهد بود.

کارآموزی برای دانشجویان مهندسی عمران و معماری از اهمیت بالایی برخوردار است. این مهم می تواند به آنها در به دست آوردن شغل مناسب کمک زیادی کند. دوره کارآموزی موقت است اما همین دوره کوتاه مهندسین را با واقعیت های زیادی آشنا می کند. در طول کارآموزی ساختمان، افراد روی پروژه های واقعی کار می کنند، با روند فعلی بازار آشنا می شوند و مهارت های فنی مورد نیاز را می آموزند.

جدا از این، یک دوره کارآموزی فرد را با دنیای ساخت و ساز آشنا می کند، اخلاق حرفه ای را به او می آموزد و مهارت های نرم مانند ارتباطات و مهارت های بین فردی را جلا می بخشد. با کارآموزی می توان به معنای واقعی تبدیل به یک «مهندس واقعی» شد. بسیاری از کارفرمایان، کارآموزان با استعداد را برای جذب شرکت خود می کنند.

فواید کارآموزی ساختمان

مزایای گذراندن دوره کارآموزی در ساخت و ساز به شرح زیر هستند:

تجربه کار اجرایی

شما می توانید سالها به مطالعه، انجام محاسبات برای تکالیف دانشگاه و انجام طرح های فرضی بپردازید اما هرگز به عنوان یک مهندس رشد نمی کنید! برای اینکه بفهمید مزیت نقشه خوانی ساختمان چیست و چه چیزی در طراحی و اجرای ساختمان مهم است، باید دوره کارآموزی را به بهترین نحوه ممکن پشت سَر بگذارید.

کسب دیدگاه عملی

در دانشگاه آزادی زیادی وجود دارد. به عنوان مثال، هنگام طراحی ساختمان جنبه مالی آن در نظر گرفته نمی شود. شیوه های اجرا و مواجه با مشکلات متعدد در کارگاه ساختمانی آموزش داده نمی شود. اینها عوامل محدود کننده ای هستند. در دوره کارآموزی همه مهندسان شاهد آن خواهند بود و آنگاه به اهمیت کار اجرایی پی می برند.

ایجاد ذهنیت واقع بینانه

بدون کارآموزی، ممکن است تصور متفاوتی از آنچه در آن مهارت دارید و از انجام آن لذت می برید داشته باشید. بنابراین، گذراندن کارآموزی ساختمان برای تصمیم گیری واقع بینانه در مورد آینده شغلی شما بسیار مهم است. درحقیقت، کارآموزی اگر به درستی طی شود و فارغ التحصیلان بتوانند به معنای واقعی تجربه مفید کسب کنند. آنگاه می توانند ذهنیت واقع بینانه ای نسبت به آینده شغلی خود داشته باشند.

تعامل قوی و مؤثر

برقراری ارتباط با متخصصان دیگر، یک مزیت عمده دوره کارآموزی است. شغل مهندسی کاملاً مبتنی بر کار گروهی است. مهندسان در طول دوره کارآموزی با افراد فعال در تمام مراحل یک پروژه ملاقات خواهند کرد. اگر آنها تعهد خود نسبت شغلشان را نشان دهند و تمایل به پیشرفت داشته باشند، بعد از فارغ التحصیلی و آمادگی برای شروع کار، کارفرمایان آنها را استخدام می کنند.

چگونه می توان دوره کارآموزی ساختمان را طی کرد؟

دوره کارآموزی یکی از واحدهای درسی در دانشگاه است که باید در ترم آخر طی شود. برای این دوره دانشجو باید در یک شرکت ساختمانی که دارای مهر و امضاء معتبر است کارآموزی خود را سپری کند. جستجوی برای پیدا کردن چنین شرکتی اغلب برای بسیاری از دانشجویان کاری دشوار است.

هیچ مرجعی خاصی برای معرفی دانشجویان برای کارآموزی وجود ندارد. دانشگاه ها هم اغلب برای این مهم تلاشی نمی کنند. مشکل عدم رابطه دانشگاه با صنعت همیشه مسئله ای پیچیده و غیر قابل در ایران بوده است. فارغ التحصیلان مهندسی در بیشتر موارد با مشکل عدم کسب تجربه کافی و در نهایت ورود به بازار کار مواجه هستند.

اما دوره کارآموزی و آمادگی ورود به کارگاه ساختمانی که توسط مرکز عمران و معماری آرتا برگزار می شود، می تواند به عنوان دریچه ای برای گذراندن کارآموزی ساختمان و کسب تجربه جهت افزایش مهارت های تخصصی باشد. پس بدون اتلاف وقت در این دوره ثبت نام کنید تا از مزایای آن بهره مند شوید.

از کارآموزی ساختمان چه می توان آموخت؟

در طول کارآموزی، فارغ التحصیلان مهارت های عمومی مانند مدیریت زمان، پاسخگویی، سازماندهی و کار گروهی را یاد می گیرند. علاوه بر این، آنها وارد دنیای واقعی مهندسی می شوند تا دانش خود را در مورد چگونگی مدیریت مؤثر پروژه های عمرانی توسعه دهند.

بعد از پایان دوره کارآموزی می توانید یک رزومه کاری مناسب برای خود تهیه کنید. هنگام تهیه رزومه مطمئن شوید که تمام مهارت ها، دوره ها و موفقیت های خود را برای مشاهده کارفرمایان در نظر گرفته اید. برای کارآموزان مهندسی عمران، برخی از مهارت های عالی برای درج کردن در رزومه می تواند مهارت های فنی، مدیریت زمان، توانایی پیگیری و اجرا و توانایی کمک و همکاری در یک تیم باشد.

همچنین ذکر سازمان‌ها یا پروژه هایی که شما هدایت آنها را بر عهده داشتید و می توانید آنها را به طور کامل توضیح دهید نیز مهم است. اگر از خود می پرسید که چگونه می توانید برای وارد شدن به بازار کار رزومه خوبی برای خود ترتیب دهید، با دوره کارآموزی ساختمان شروع کنید.

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید